Alle 73-kiloisten sarjassa kamppaileva 21-vuotias Korhonen loukkaantui viime vuoden lopulla treenileirillä; polvesta katkesi eturistiside ja myös kierukan kiinnityskohta repesi. Vammasta toipumiseen menee arviolta 6-8 kuukautta, joten alkuvuoden ajan Korhonen joutuu pysyttelemään poissa lajiharjoittelun parista. ”Nyt keskityn täysillä kuntoutumiseen ja pyrin saamaan liikkuvuutta ja voimatasoja takaisin. Loukkaantumiset eivät tietenkään ikinä ole kivoja, mutta nyt on mainio tilaisuus tehdä sellaista liikkuvuus- ja voimaharjoittelua mitä judoharjoittelun kanssa ei voi samanaikaisesti tehdä. Tavoitteena on palata loukkaantumisen jälkeen entistä vahvempana takaisin”, kertoo Korhonen toiveikkaana.
Koska lopullinen toipumisaika on vielä mysteeri, ei loppuvuoden kisakalenteria voi vielä kovinkaan pitkälle suunnitella. ”En vielä tiedä milloin pääsen taas kisaamaan, mutta jos kaikki menee hyvin, olisi loppuvuoden alle 23-vuotiaiden EM-kisoihin vielä mahdollista päästä mukaan jos vaan pääsen antamaan ajoissa näyttöjä”, pohtii kajaanilaislähtöinen Korhonen.
Tavoitteena olympialaiset 2024
Korhonen kuulu Judoliiton Top Teamiin eli aikuisten maajoukkueeseen, jonka tähtäimessä on Pariisin olympialaiset 2024. ”Ennen olympialaisia tavoittelen menestymistä alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa – jos vaan siiheksi ehdin toipumaan. Viime vuonna edustin Suomea ensimmäistä kertaa aikuisten EM-kisoissa, joten vastaavat arvokisat ovat tietysti tavoitteissa, kunhan jalka vaan ensin tulee kuntoon”, suunnittelee Korhonen.
Millaisilla vahvuuksilla Korhonen tavoittelee menestystä judomatoilla? ”Sanoisin että vahvuuksiani ovat kestävyys ja nopeus. Lisäksi minulla on kova tahdonvoima ja halu menestyä – uskallan siis sanoa olevani henkisesti vahva urheilija”, tuumaa Korhonen. ”Voimatasoja sen sijaan pitää vielä kasvattaa, jotta pärjään miesten sarjassa ja pääsen niille voimatasoille, joita siellä pärjäämiseksi vaaditaan.”
Korhonen valittiin mukaan nuoria, olympialaisiin tähtääviä urheilijoita tukevaan Pajulahti-teamiin vuosiksi 2022–2024. Jokainen tiimin urheilija saa Urheiluopistosäätiöltä 4 000 euron vuosittaisen apurahan. ”Valinta tiimiin oli tietysti tosi hieno juttu. Olen käynyt Pajulahdessa pienestä pitäen, joten se on paikkana minulle tuttu ja kotoisa. Totta kai myös rahallinen avustus tulee tarpeeseen ja se auttaa kattamaan treeni- ja kisareissujen kustannuksia”, kiittelee Korhonen.