Aitajuoksija Viivi Lehikoisen tavoitteena kansainvälinen menestys

09.07.2019

Viivi Lehikoisen kauden päätavoitteena on alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailut Ruotsissa. ”Tavoitteena on parantaa tasaisempaa suorittamista aitarytmien kautta, ja sitä myötä tavoittelen myös parempia aikoja”, kertoo Lehikoinen. 

Parhaaksi urheilumuistokseen Lehikoinen mainitsee parin vuoden takaiset 19-vuotiaiden EM-kilpailut. ”Välierät olivat hyvin vaikeat, mutta onnistuin finaalissa selättämään ongelmat ja paransin ennätystäni yli sekunnilla. Reissun yhteishenki jäi myös erityisesti mieleen, mikä teki urheilusta entistä mukavampaa. Tulevaisuudessa tavoitteena on pikkuhiljaa alkaa menestymään myös aikuisten sarjoissa ja arvokisoissa kansainvälisesti. Pyrin välttämään vammat ja harjoittelemaan mahdollisimman hyvin”, sanoo Lehikoinen. 

Urheiluopistosäätiön tuella kotimaan leiripäiviä lisää

Yksilöurheilijana kilpailussa viivalle astuu Lehikoinen yksin, mutta suoritus syntyy usean henkilön yhteistyöllä. Lehikoisen valmentajana toimii Jussi Ihamäki, ja Viivi leireileekin Porissa mahdollisimman usein. Kotona Helsingissä hän pyrkii treenaamaan Mervi Brandenburgin  ryhmän kanssa HIFK:ssä aina kun mahdollista. Jussi vastaa treenin kokonaisuudesta, ja treenien sisällöstä Jussi sopii aina Mervin kanssa. 

”Saan keskittyä urheilemiseen täysillä, ja olen siitä todella kiitollinen kaikille kumppaneilleni ja tukijoilleni. Konkreettisesti Urheiluopistosäätiön tuki auttaa urheilu-uralla esimerkiksi mahdollistamalla lisää kotimaan leiripäiviä valmentajani kanssa”, kertoo Lehikoinen. Hänen mukaansa Urheiluopistosäätiön toiminta on tärkeää urheilun saralla – etenkin rahallinen avustus on äärimmäisen arvokasta nuorille urheilijoille, joilla yhteistyökumppaneita ei ole vielä niin paljon. 

Kaikilla urheilijoilla tulee hyviä ja huonoja hetkiä. ”Olen mielestäni nuoresta pitäen pystynyt arvioimaan omaa toimintaani melko objektiivisesti, ja ymmärtänyt, mitkä tekijät vaikuttavat omaan urheilumenestykseeni. Toisaalta asioilla on aina puolensa ja asioiden liiallinen pohtiminen sekä kriittisyys ovat myös asioita, jotka aiheuttavat minulle eniten haasteita niin urheilussa kuin muussakin elämässä”, kertoo Lehikoinen.

”Perheeni on isosti mukana urheilussani”

Lehikoinen aloitti Nurmijärven Yleisurheilussa, jossa harrasti monipuolisesti kaikkia lajeja. ”Nuorempana päämatka oli ennemminkin pitkät matkat kuten 1000 m. Perheeni on aina ollut hyvin urheilullinen, ja koko perheeni on nykyäänkin isosti mukana urheilussani. Lajien skaala vanhemmillani ja sisaruksillani on pallopeleistä ja hiihdosta nyrkkeilyyn”, kertoo Lehikoinen. 

Urheilusta on tullut Lehikoiselle iso ja tärkeä osa elämää. Suurin merkitys on ollut kuitenkin kaikella muulla kuin mitaleilla. ”Vaikka etenkin kilpaurheilussa kilpailu on kovaa, minulle yksi parhaimmista jutuista ovat kuitenkin ihmiset urheilun ympärillä ja sisällä. Voittaminen, tulokset ja kilpaileminen tuntuvat paremmalta yhdessä. Lisäksi se, että tekee kovasti ja pitkäjänteisesti töitä tavoitteisiin ja onnistuu ylittämään ne, on urheilun yksi parhaimmista jutuista”, sanoo Lehikoinen. 

Lehikoisen mukaan on tärkeää osata nauttia omista ja muiden pienistäkin onnistumisista eikä aina elää tulevaisuuden tavoitteissa. 

”Suuret tavoitteet ovat myös tärkeitä, mutta elämä saattaa mennä liian nopeasti ohi, jos ei osaa pysähtyä nauttimaan siitä”, päättää Lehikoinen.

05.11.2019Olympialaisia tavoitteleva Aku Partanen hyödyntää Pajulahden alppimajoitusta harjoittelussaan
14.10.2019Lahden Ahkeran tavoitteena on tarjota toimintaa kaiken tasoisille liikkujille
07.10.2019Lassi Etelätalo neljäs Dohan keihäskisassa
02.10.2019Urheiluopistosäätiö mukana Urhea-kampuksessa
01.10.2019Jousiampuja Taru Kuoppa tähtää Tokioon
25.09.2019Pajulahti-teamillä edustusta Dohan MM-kisoissa
17.09.2019Lilli Vehmas nauttii urheilemisesta sekä ratsastusareenoilla että kuulantyöntöringissä
13.09.2019Mikko Levola Liikuntakeskus Pajulahden toimitusjohtajaksi
03.09.2019Finnish Basketball Hall of Fame kokoaa yhteen koripallon historian ja nykyhetken
27.08.2019Haettavat urheiluapurahat vuodeksi 2020

Siirry arkistoon »