Oskari Möröllä katse jo Tokion olympialaisissa

04.06.2019

400 metrin aitajuoksija Oskari Mörö haluaa vakiinnuttaa paikkansa kansainvälisissä kilpailuissa sekä janoaa huipulle.

”Kauden päätavoite on menestyminen MM-kilpailussa Dohassa syksyllä. Myös terveenä pysyminen ja sitä kautta paluu kansainväliselle huipulle kahden vaikeamman kauden jälkeen on yksi isoista pääteemoista tulevalle kaudelle”, sanoo Mörö.

Aiturilla katse on myös Tokion olympialaisissa.

”Uran päätavoite on menestyä Tokion olympialaisissa 2020 – toiveena on jatkaa menestyksekästä huippu-urheilu-uraa ainakin vuoden 2024 olympialaisiin asti”, toteaa Mörö. 

Mörö kertoo nuorena kokeilleensa lukuisia eri urheilulajeja. Hän lisäksi mainitsee tulevansa urheilullisesta perheestä, sillä hänen isänsä ja veljensä molemmat pelasivat jalkapalloa SM-tasolla noin 23-vuotiaiksi asti

”Jalkapallo ja yleisurheilu kulkivat pitkään tasavahvana eteenpäin 15-vuotiaaksi asti, jonka jälkeen yleisurheilu valikoitui – ykkösenä oli aitajuoksu. Olen ollut onnekas, että vanhemmat ovat jaksaneet viedä minua vapaa-ajallaan urheilukerhoihin, ja sitä kautta olen päässyt kokeilemaan eri lajeja.  Monipuolisuus on varmasti vahvistanut minua urheilijana nykyisellä uralla”, sanoo Mörö.

Palava halu kehittyä vie uralla eteenpäin

Mörö juoksi Rion olympialaisissa uuden Suomen ennätys 49,04 ja lunasti sillä itselleen välieräpaikan. Tämän hän myös mainitsee yhdeksi parhaimmaksi urheilumuistokseen.

”Mieleen jääviä urheiluhetkiä on paljon – Rion olympialaiset ja siellä alkuerissä juostu SE tulevat mieleen varmasti ykkösenä. Toinen hyvä muisto on Nuorten olympialaisista Singaporessa vuodelta 2010. Parhaimpiin tunnelmiin lukeutuvat myös ehdottomasti Zurichin 2014 sekä Amsterdamin 2016 EM-kilpailujen välieräjuoksut”, kertoo Mörö.

Mörö kertoo, ettei ikinä halua tuudittautua liialliseen tyytyväisyyteen, vaan katsoo aina hyvien suoritustenkin jälkeen, missä voisi tehdä vielä paremmin.

”Uralla ovat eniten vieneet eteenpäin periksiantamattomuus sekä palava halu kehittyä koko ajan ja olla parempi versio itsestään”, sanoo Mörö.

Mörö pitää tärkeänä, että Urheiluopistosäätiö tukee urheilijoita.

”Se varmasti antaa urheilijalle myös tunteen, että häneen uskotaan tuen myötä. Tuki mahdollistaa myös konkreettisesti ammattimaisemman toiminnan kohti kansainvälistä menestystä. Omalla kohdalla tuen avulla lihashuolto- ja palautumispuoleen pystyy satsaamaan enemmän. Se on todella merkittävä osa kehittymistä ja terveenä pysymistä – turha antaa kilpakumppaneille tasoitusta niissä”, sanoo Mörö.

Urheilu antaa suuria tunteita

Mörön mukaan mikään ei voita tunnetta, kun onnistuu ja tekee omia ennätyksiä tiukoissa paikoissa.

”Myös vastoinkäymiset kasvattavat paljon ihmisenä. Kansainvälisyys leireineen ja kilpailuineen ovat myös ehdoton plussa urheilussa”, sanoo Mörö.

Mörö kannustaa käyttämään liikkumiseen aikaa.

”Liikunta ja urheilu antavat todella paljon, vaikka siitä ei ammattia tulisikaan. Kaikille löytyy varmasti se mieleisin liikuntamuoto. Aivan kun laittaisi rahaa pankkiin”, päättää Mörö.

05.11.2019Olympialaisia tavoitteleva Aku Partanen hyödyntää Pajulahden alppimajoitusta harjoittelussaan
14.10.2019Lahden Ahkeran tavoitteena on tarjota toimintaa kaiken tasoisille liikkujille
07.10.2019Lassi Etelätalo neljäs Dohan keihäskisassa
02.10.2019Urheiluopistosäätiö mukana Urhea-kampuksessa
01.10.2019Jousiampuja Taru Kuoppa tähtää Tokioon
25.09.2019Pajulahti-teamillä edustusta Dohan MM-kisoissa
17.09.2019Lilli Vehmas nauttii urheilemisesta sekä ratsastusareenoilla että kuulantyöntöringissä
13.09.2019Mikko Levola Liikuntakeskus Pajulahden toimitusjohtajaksi
03.09.2019Finnish Basketball Hall of Fame kokoaa yhteen koripallon historian ja nykyhetken
27.08.2019Haettavat urheiluapurahat vuodeksi 2020

Siirry arkistoon »