Oskari Möröllä katse jo Tokion olympialaisissa

04.06.2019

400 metrin aitajuoksija Oskari Mörö haluaa vakiinnuttaa paikkansa kansainvälisissä kilpailuissa sekä janoaa huipulle.

”Kauden päätavoite on menestyminen MM-kilpailussa Dohassa syksyllä. Myös terveenä pysyminen ja sitä kautta paluu kansainväliselle huipulle kahden vaikeamman kauden jälkeen on yksi isoista pääteemoista tulevalle kaudelle”, sanoo Mörö.

Aiturilla katse on myös Tokion olympialaisissa.

”Uran päätavoite on menestyä Tokion olympialaisissa 2020 – toiveena on jatkaa menestyksekästä huippu-urheilu-uraa ainakin vuoden 2024 olympialaisiin asti”, toteaa Mörö. 

Mörö kertoo nuorena kokeilleensa lukuisia eri urheilulajeja. Hän lisäksi mainitsee tulevansa urheilullisesta perheestä, sillä hänen isänsä ja veljensä molemmat pelasivat jalkapalloa SM-tasolla noin 23-vuotiaiksi asti

”Jalkapallo ja yleisurheilu kulkivat pitkään tasavahvana eteenpäin 15-vuotiaaksi asti, jonka jälkeen yleisurheilu valikoitui – ykkösenä oli aitajuoksu. Olen ollut onnekas, että vanhemmat ovat jaksaneet viedä minua vapaa-ajallaan urheilukerhoihin, ja sitä kautta olen päässyt kokeilemaan eri lajeja.  Monipuolisuus on varmasti vahvistanut minua urheilijana nykyisellä uralla”, sanoo Mörö.

Palava halu kehittyä vie uralla eteenpäin

Mörö juoksi Rion olympialaisissa uuden Suomen ennätys 49,04 ja lunasti sillä itselleen välieräpaikan. Tämän hän myös mainitsee yhdeksi parhaimmaksi urheilumuistokseen.

”Mieleen jääviä urheiluhetkiä on paljon – Rion olympialaiset ja siellä alkuerissä juostu SE tulevat mieleen varmasti ykkösenä. Toinen hyvä muisto on Nuorten olympialaisista Singaporessa vuodelta 2010. Parhaimpiin tunnelmiin lukeutuvat myös ehdottomasti Zurichin 2014 sekä Amsterdamin 2016 EM-kilpailujen välieräjuoksut”, kertoo Mörö.

Mörö kertoo, ettei ikinä halua tuudittautua liialliseen tyytyväisyyteen, vaan katsoo aina hyvien suoritustenkin jälkeen, missä voisi tehdä vielä paremmin.

”Uralla ovat eniten vieneet eteenpäin periksiantamattomuus sekä palava halu kehittyä koko ajan ja olla parempi versio itsestään”, sanoo Mörö.

Mörö pitää tärkeänä, että Urheiluopistosäätiö tukee urheilijoita.

”Se varmasti antaa urheilijalle myös tunteen, että häneen uskotaan tuen myötä. Tuki mahdollistaa myös konkreettisesti ammattimaisemman toiminnan kohti kansainvälistä menestystä. Omalla kohdalla tuen avulla lihashuolto- ja palautumispuoleen pystyy satsaamaan enemmän. Se on todella merkittävä osa kehittymistä ja terveenä pysymistä – turha antaa kilpakumppaneille tasoitusta niissä”, sanoo Mörö.

Urheilu antaa suuria tunteita

Mörön mukaan mikään ei voita tunnetta, kun onnistuu ja tekee omia ennätyksiä tiukoissa paikoissa.

”Myös vastoinkäymiset kasvattavat paljon ihmisenä. Kansainvälisyys leireineen ja kilpailuineen ovat myös ehdoton plussa urheilussa”, sanoo Mörö.

Mörö kannustaa käyttämään liikkumiseen aikaa.

”Liikunta ja urheilu antavat todella paljon, vaikka siitä ei ammattia tulisikaan. Kaikille löytyy varmasti se mieleisin liikuntamuoto. Aivan kun laittaisi rahaa pankkiin”, päättää Mörö.

20.08.2019"Kesä on juoksijalle parasta aikaa"
13.08.2019"Parhaimmillaan urheilu antaa elämysten ja kokemusten lisäksi oppia myös itsestään"
15.07.2019Averett Universityllä on erityinen suhde Suomeen
09.07.2019Aitajuoksija Viivi Lehikoisen tavoitteena kansainvälinen menestys
02.07.2019Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:ssä tehdään pitkäjänteistä työtä
24.06.2019EPYG tarjoaa nuorille paraurheilijoille ainutlaatuisen tilaisuuden kokea kansainvälinen kilpailutapahtuma
11.06.2019Pajulahti panostaa huippu-urheilun olosuhteisiin
04.06.2019Oskari Möröllä katse jo Tokion olympialaisissa
20.05.2019Liikuntakeskus Pajulahti 90 vuotta
15.05.2019EPFA Nations Cup 2019 kerää sähköpyörätuolijalkapallon huippumaat Pajulahteen toukokuussa

Siirry arkistoon »