Maastohiihtäjä Rebecca Immosen kilpailuhenkisyys ajaa eniten häntä eteenpäin

15.02.2019

Maastohiihtäjä Rebecca Immonen pitää lajista monipuolisen harjoittelun vuoksi ja siksi, että lajissa voi pistää itsensä tiukoille.

”Kauden tavoitteena on kehittyminen tulevaisuuden tavoitteita ajatellen. Tuloksellisesti tavoitteena on päästä Lahden alle 23-vuotiaiden MM-kisoihin ja tehdä siellä myös oma huippu suoritus. Lisäksi kiikarissa ovat nuorten ja aikuisten SM-kisat”, kertoo Immonen.

Immonen kertoo, että parhaimpia muistoja hänellä on vuodelta 2016 nuorten olympialaisista Norjasta.

”Edellinen kilpailu oli mennyt pilalle kaatumisen takia, ja en osannut odottaa mitalia 5 km vapaan kilpailusta, koska hiihto ei tuntunut kilpailussa kovinkaan hyvälle. Olin todella onnellinen ja samalla myös erittäin häkeltynyt, kun kuulin olevani kolmas”, kertoo Immonen.

Kaikki tuki on tärkeää

Immosen mukaan Urheiluopistosäätiön toiminta on erittäin tärkeää.

”Urheilun tukeminen kaikilla osa-alueilla on mielestäni tärkeää, ja erityisesti huippu-urheilu on erittäin kallista, jolloin tällaisten ulkopuolisten toimijoiden tuki on erittäin arvokasta”, sanoo Immonen.

Avustus auttaa Immosen mukaan monellakin tapaa.

”Huipulle pyrkiminen on kallista. Kisamatkat ovat kalliita, ja leireille pitäisi päästä muuallekin kuin kotimaastoihin, jotta olisi mahdollista kehittyä. Tässä vaiheessa tukijoita on kuitenkin vaikea saada ja nyt niitä erityisesti tarvittaisiin”, toteaa Immonen.

Hiihto tullut tutuksi jo pienenä

Immonen on asunut latujen vieressä pienestä pitäen. Perheen isä ja äiti harrastivat ja seurasivat aktiivisesti hiihtoa, joten tytärkin vietiin laduille heti, kun se oli mahdollista.

”Tulen urheilullisesta perheestä. Vanhemmat urheilevat paljon ja ovat liikunnanopettajia. Isä on valmentajani ja myös hiihtänyt kilpaa. Siskoni on myös hiihtäjä ja opiskelee Jyväskylässä liikunnalla. Itse aloitin hiihdon 2011 ollessani kuudennella luokalla. Ennen sitä silti liikuin paljon kavereiden kanssa ja pienempänä harrastin myös monia eri lajeja vähäsen. Lisäksi ratsastus on kuulunut 7-vuotiaasta asti elämään”, kertoo Immonen.

Immosen mukaan oma kilpailuhenkisyys ajaa eniten eteenpäin. Lähipiiri kuvailee Rebeccaa määrätietoiseksi ja sisukkaaksi.

Immosen mukaan parhaimmillaan urheilu voi antaa mitä vaan. Hänelle itselleen urheilu on parhaimmillaan itsensä ylittämistä, onnistumista, iloa, kehitystä, ystäviä ja äärimmilleen venymistä. Joutuu opetella käsittelemään monia asioita. Niin onnistumisia kuin epäonnistumisia.

”Nuoremmille sanoisin, että nauttikaa siitä mitä teette. Älkää antako epäonnistumisten masentaa teitä. Ne kuuluvat asiaan. Jokaisella on oma tapa tehdä asioita, joten etsikää omanne ja tehkää niin”, rohkaisee Immonen.

15.07.2019Averett Universityllä on erityinen suhde Suomeen
09.07.2019Aitajuoksija Viivi Lehikoisen tavoitteena kansainvälinen menestys
02.07.2019Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:ssä tehdään pitkäjänteistä työtä
24.06.2019EPYG tarjoaa nuorille paraurheilijoille ainutlaatuisen tilaisuuden kokea kansainvälinen kilpailutapahtuma
11.06.2019Pajulahti panostaa huippu-urheilun olosuhteisiin
04.06.2019Oskari Möröllä katse jo Tokion olympialaisissa
20.05.2019Liikuntakeskus Pajulahti 90 vuotta
15.05.2019EPFA Nations Cup 2019 kerää sähköpyörätuolijalkapallon huippumaat Pajulahteen toukokuussa
26.04.2019Pyörätuolikelaaja Henry Manni matkalla huipulle
10.04.2019Urheiluopistosäätiöltä tukea dokumenttielokuvalle

Siirry arkistoon »