Urheiluopistosäätiö tukee Pajulahti-tiimiläisiä - Katri Kakon urheilijatarina

06.03.2018

“Urheilu antaa parhaimmillaan itsensä oppimista ja tunteita”

Maajoukkue Judoka Katri Kakko on yksi Urheiluopistosäätiön Pajulahti-tiimiläisistä. Voimakastahtoinen Sodankylän kasvatti muutti Etelä-Suomeen 16-vuotiaana. Unelmana silmissä kiiltävät vuoden 2020 olympialaiset sekä arvokisamenestys.

Pieniä vastoinkäymisiä viime vuonna kokenut Kakko pitää tämän kauden tärkeimpänä tavoitteena pääsevänsä takaisin omalle tasolleen. Hän uskoo pystyvänsä pistämään kampoihin oman sarjansa vastustajille. Myös kansainväliset mitalit ovat hänellä tähtäimessä.

“Tällä kaudella tavoite on päästä takaisin 2016 kauden tasolle. Toki olisi mahtavaa päästä mukaan arvokisoihin. Tavoitteenani on kerätä karsintapisteitä olympialaisiin, ja syksyn tavoitteena on tietysti myös Grand Prix -kisat”, Kakko kommentoi.

Säätiön tuki antaa taloudellisen turvan

Urheiluopistosäätiö haluaa olla osa suomalaista urheilun ja liikunnan perhettä sen kaikilla osa-alueilla, niin huippu-urheilussa kuin edellytysten luomisessa jokaiselle nuorelle liikkua ja harrastaa.

Kakko arvostaa Urheiluopistosäätiön toiminnan monipuolisuutta ja sitä, kuinka suuria summia vuosibudjetista laitetaan urheilijoiden tukemiseen.

“Pajulahti-tiimiläisenä olo auttaa keskittymään urheiluun. Kun avustusta on myönnetty vuoteen 2020 asti, ei tarvitse stressata joka vuosi mistä ja miten löytää rahoituksen, kun on jo varma tuki takana. Pidemmällä aikavälillä tämä on erittäin hyvä asia”, Kakko kertoo.

 

Oma tahto ja sinnikkyys vievät eteenpäin

Kakon mukaan tekemisen täytyy lähteä omasta tahdosta.Urheilla kannattaa niin kauan, kun siitä nauttii. Hän kokee, että urheilu antaa parhaimmillaan itsensä oppimista ja tunteita.

“Aina ei ole kivaa ja ruusuilla tanssimista. Kun kuopasta nousee ja onnistuu, se palkitsee”, hän sanoo.

Maajoukkue Judokan mukaan urheilu kasvattaa. Kakko kokee olevansa positiivinen, eikä jää murehtimaan menneitä, vaan yrittää keskittyä aina tulevaan. Kakko on aina ollut myös kiinnostunut omasta lajista ja sen tekemisestä. Hän kertoo olevansa hyvä nauttimaan tekemisestä varsinkin kisapäivinä.

“Mahtavaa on, kun pystyy todistamaan itselleen, että pystyy siihen ja päättää aina ottelun jälkeen, että kyllä se mitali sieltä tulee”, Kakko summaa.

 

 

08.11.2018Unelmista ei pidä luopua vaikeinakaan aikoina - Taneli Tenhusen urheilijatarina
25.10.2018Väitöskirjatutkimus kartoittaa urheilijoiden ja valmentajien ravitsemusosaamista
10.10.2018SISU-tiimin leireillä rikotaan lajirajoja ja kankeita tekemisen tapoja
28.09.2018Tuore väitöskirjatutkimus pureutuu varusmiesten fyysisen toimintakyvyn vaatimuksiin
15.09.2018Suomen pituushyppytoivojen tähtäimessä Tokion olympialaiset
05.09.2018Haasteet eivät hidasta paratriathlonisti Liisa Liljan tahtia - Lue Liljan urheilijatarina
20.08.2018Urheiluopistosäätiö mukana Urheiluakatemia-hankkeessa
15.08.2018Pajulahden tennisakatemialle tukea Urheiluopistosäätiöltä
06.08.2018Suomen Judoliitolle tukea Urheiluopistosäätiöltä
16.07.2018Urheiluopistosäätiö tukee suomalaista kolmiloikkaa

Siirry arkistoon »