Urheiluopistosäätiö tukee Pajulahti-tiimiläisiä - Katri Kakon urheilijatarina

06.03.2018

“Urheilu antaa parhaimmillaan itsensä oppimista ja tunteita”

Maajoukkue Judoka Katri Kakko on yksi Urheiluopistosäätiön Pajulahti-tiimiläisistä. Voimakastahtoinen Sodankylän kasvatti muutti Etelä-Suomeen 16-vuotiaana. Unelmana silmissä kiiltävät vuoden 2020 olympialaiset sekä arvokisamenestys.

Pieniä vastoinkäymisiä viime vuonna kokenut Kakko pitää tämän kauden tärkeimpänä tavoitteena pääsevänsä takaisin omalle tasolleen. Hän uskoo pystyvänsä pistämään kampoihin oman sarjansa vastustajille. Myös kansainväliset mitalit ovat hänellä tähtäimessä.

“Tällä kaudella tavoite on päästä takaisin 2016 kauden tasolle. Toki olisi mahtavaa päästä mukaan arvokisoihin. Tavoitteenani on kerätä karsintapisteitä olympialaisiin, ja syksyn tavoitteena on tietysti myös Grand Prix -kisat”, Kakko kommentoi.

Säätiön tuki antaa taloudellisen turvan

Urheiluopistosäätiö haluaa olla osa suomalaista urheilun ja liikunnan perhettä sen kaikilla osa-alueilla, niin huippu-urheilussa kuin edellytysten luomisessa jokaiselle nuorelle liikkua ja harrastaa.

Kakko arvostaa Urheiluopistosäätiön toiminnan monipuolisuutta ja sitä, kuinka suuria summia vuosibudjetista laitetaan urheilijoiden tukemiseen.

“Pajulahti-tiimiläisenä olo auttaa keskittymään urheiluun. Kun avustusta on myönnetty vuoteen 2020 asti, ei tarvitse stressata joka vuosi mistä ja miten löytää rahoituksen, kun on jo varma tuki takana. Pidemmällä aikavälillä tämä on erittäin hyvä asia”, Kakko kertoo.

 

Oma tahto ja sinnikkyys vievät eteenpäin

Kakon mukaan tekemisen täytyy lähteä omasta tahdosta.Urheilla kannattaa niin kauan, kun siitä nauttii. Hän kokee, että urheilu antaa parhaimmillaan itsensä oppimista ja tunteita.

“Aina ei ole kivaa ja ruusuilla tanssimista. Kun kuopasta nousee ja onnistuu, se palkitsee”, hän sanoo.

Maajoukkue Judokan mukaan urheilu kasvattaa. Kakko kokee olevansa positiivinen, eikä jää murehtimaan menneitä, vaan yrittää keskittyä aina tulevaan. Kakko on aina ollut myös kiinnostunut omasta lajista ja sen tekemisestä. Hän kertoo olevansa hyvä nauttimaan tekemisestä varsinkin kisapäivinä.

“Mahtavaa on, kun pystyy todistamaan itselleen, että pystyy siihen ja päättää aina ottelun jälkeen, että kyllä se mitali sieltä tulee”, Kakko summaa.

 

 

15.02.2019Maastohiihtäjä Rebecca Immosen kilpailuhenkisyys ajaa eniten häntä eteenpäin
05.02.2019Titta Kontron tutkimus antaa ainutlaatuista tietoa entisten huippu-urheilijoiden elintavoista
28.01.2019Topi Raitanen matkalla kohti huippua
21.01.2019Vuoden 2020 olympialaiset ovat ehdoton tavoitteeni
18.01.2019Titta Keinänen vei voiton Läpimurto-palkintoluokassa
10.01.2019E-urheilijoille tukea matkalla kohti huippua
14.12.2018Urheiluopistosäätiöltä tukea urheilutoiminnalle
08.12.2018Urheiluopistosäätiö mukana Urheilugaalan Läpimurto-palkinnossa
21.11.2018Kilpakävelijälupaus ei pelkää kipua - Lue Aleksi Ojalan urheilijatarina
08.11.2018Unelmista ei pidä luopua vaikeinakaan aikoina - Taneli Tenhusen urheilijatarina

Siirry arkistoon »