Urheiluopistosäätiön apurahalla edistetään lajiturvallisuutta sekä toteutetaan historian ensimmäinen pihatrampoliinien SM-kisakiertue

01.03.2018

Urheilugaalan Esikuva-erikoispalkinto ja Urheiluopistosäätiön 10 000 euron apuraha luovutettiin Suomen Urheilugaalassa 18.1.2018 Jari ja Sanna Mönkköselle. Apuraha käytetään Mönkkösten Volttimedia-yrityksen järjestämään trampoliini SM-kiertueeseen. Kiertueen tavoitteena on kerätä lajin harrastajia yhteen sekä edistää lajin turvallisuutta.

Mönkkösen 1998 voittama rekin EM-hopea oli ensimmäinen EM-mitali Suomelle 25 vuoden tauon jälkeen. Vuonna 2001 hän teki jälleen historiaa voittamalla ensimmäisenä suomalaisena maailman cupin osakilpailun. Kansainvälisen menestyksen ohella Mönkkösen palkintokaappia koristaa 30 SM-kultaa vuosilta 1991-2006.

“Jari Mönkkönen oli huippu-urheilijana taistelija ja tiennäyttäjä. Hän palautti uskon suomalaisen telinevoimistelun kansainväliseen menestykseen”, muistuttaa Urheiluopistosäätiön toimitusjohtaja Jukka Hako.

Sanna Mönkkönen (o.s. Vuori) nousi telinevoimistelussa jo juniorina SM-kisojen palkintopallille. Hän juhli näytösvoimistelun Euroopan mestaruutta Suomen Taitovoimisteluklubin joukkueessa 1993. Lajinvaihto aerobiciin toi 1999 MM-joukkuepronssia.

Pariskunta perusti kolme vuotta sitten yhteisen Volttimedia-yrityksen, jonka työtä he jatkavat Jarin vakavasta loukkaantumisesta huolimatta.

Valavat uskoa vastoinkäymisiä kohdanneille ihmisille

Jari Mönkkönen on esiintynyt onnettomuutensa jälkeen julkisuudessa haluten antaa uskoa vakavia vastoinkäymisiä kohdanneille ihmisille ja perheille etenkin liikunnan ja urheilun maailmassa.

“En halua, että yksikään nuori joutuu kokemaan tämän kohtalon. Kaikessa elämässä on riskinsä, mutta monet tilanteet olisivat estettävissä, jos olisi tietoutta enemmän”, Mönkkönen kertoo.

Jari on kehittänyt oman kehonhallintaa, liikkuvuutta, taitoa ja voimaa kehittävän oheisharjoitteluohjelman ”Game of Skills”. Hän on tehnyt GOS-harjoitteluohjelmia mm. alppihiihtomaajoukkueelle ja jääkiekkoilijoille.

Säätiön apuraha kannustaa yhdenvertaisuuteen

Urheiluopistosäätiön myöntämällä apurahalla on suuri merkitys kiertueen toteutumiseen. Kiertueella kuljetaan ympäri Suomen kymmenellä paikkakunnalla ja summa käytetään matka- ja majoituskuluihin.

Sanna Mönkkönen kokee Urheiluopistosäätiön toiminnan valmennuksen, liikuntakasvatuksen ja liikuntatieteellisen tutkimuksen tukijana merkittäväksi. Kiertueella on SM-arvojen ohella tärkeä merkitys Mönkköselle.

”Koen etenkin tärkeäksi, että tuella voidaan edistää yhdenvertaisuutta, niin vammaisten ja vammattomien välillä kuin vähävaraisten harrastustoimintaa tukien. Kiertueen avulla saamme tehtyä jotain konkreettista, joka koskettaa suurta joukkoa ja joka edistää hyvää asiaa. Samalla voimme kannustaa nuoria liikkumaan ja aktiiviseen elämäntapaan”, Sanna kertoo.

SM-kiertue järjestetään yhteistyössä SuperPark-sisäaktiviteettipuistojen sekä trampoliinivalmistaja Aconin kanssa. Kisakiertue starttaa 17.3. Hyvinkäältä ja huipentuu Vantaan SuperParkissa lauantaina 19.5.2018, jolloin finaalissa kohtaavat Suomen parhaat hyppääjät.
15.02.2019Maastohiihtäjä Rebecca Immosen kilpailuhenkisyys ajaa eniten häntä eteenpäin
05.02.2019Titta Kontron tutkimus antaa ainutlaatuista tietoa entisten huippu-urheilijoiden elintavoista
28.01.2019Topi Raitanen matkalla kohti huippua
21.01.2019Vuoden 2020 olympialaiset ovat ehdoton tavoitteeni
18.01.2019Titta Keinänen vei voiton Läpimurto-palkintoluokassa
10.01.2019E-urheilijoille tukea matkalla kohti huippua
14.12.2018Urheiluopistosäätiöltä tukea urheilutoiminnalle
08.12.2018Urheiluopistosäätiö mukana Urheilugaalan Läpimurto-palkinnossa
21.11.2018Kilpakävelijälupaus ei pelkää kipua - Lue Aleksi Ojalan urheilijatarina
08.11.2018Unelmista ei pidä luopua vaikeinakaan aikoina - Taneli Tenhusen urheilijatarina

Siirry arkistoon »